Medische fitness

Verantwoord bewegen onder professionele begeleiding.

Lang niet gesport en weet u niet hoe u weer moet beginnen? Of bent u al wat ouder en wilt u actief aan uw gezondheid werken? Dan is medische fitness misschien wel iets voor u.

Wat is medische fitness?

Medische fitness is een vorm van oefentherapie waarbij u traint door het doen van oefeningen die precies passen bij uw lichaam om zo uw persoonlijke doelen te bereiken. Deze doelen bepaalt u samen met uw fysiotherapeut, waarna hij of zij een trainingsschema voor u maakt. Tijdens de training is de fysiotherapeut aanwezig om u te begeleiden en aanwijzingen te geven, uw vragen te beantwoorden en het trainingsschema waar nodig bij te stellen. U kunt zowel individueel als in een groep trainen.

Noorse Medische Trainingstherapie

Bij Maatschap Minnema gebruiken we principes uit de Noorse Medische Trainingstherapie. Deze behandelmethode maakt gebruik van actieve bewegingen, waardoor deelfuncties en weefsels die nodig zijn om het lichaam te laten werken, worden gestimuleerd. Bij de training kan er gebruikgemaakt worden van oefenmaterialen en -apparatuur, maar dat hoeft niet. De oefeningen worden nauwkeurig aangepast aan uw niveau, waardoor u op een verantwoorde manier uw spieren leniger en sterker maakt, de conditie verbetert en zo uw belastbaarheid verhoogt.

Wanneer medische fitness?

Medische fitness is geschikt voor mensen die op een verantwoorde manier (weer) gezond willen bewegen.

Een paar voorbeelden van de mogelijkheden:

  • verhogen van belastbaarheid en conditie na blessure, ziekte of operatie
  • looptraining (bij Claudicatio Intermittens of etalagebenen)
  • preventief bewegen
  • stabiliteits- en balanstraining
  • bewegingsprogramma’s
  • oefengroepen voor ParkinsonpatiĆ«nten
  • revalidatie

Vragen over medische fitness? Meer informatie over onze oefengroepen en andere beweegprogramma’s? Neem contact op, we beantwoorden uw vragen graag.